Iako Danni's Little Kitchen kao projekat u Bosni i Hercegovini postoji već četiri godine, Zdrava Logika je tek nedavno otkrila ovaj biser.
Shodno da smo uvijek gravitirali više tržištu Banja Luke i Mostara, često nismo bili upoznati sa ovako lijepim projektima u Sarajevu. Zdrava Hrana i edukacija djece su dvije teme koje kada se sastave predstavljaju bajku, posebno za one koji su uspjeli ove dvije ljubavi pretvoriti u profesiju, kao što je to uradila Danni.

Danni´s Little Kitchen je škola kuhanja za djecu u kojoj dječica kroz pripremu zdravih recepata i učenje o zdravim namirnicama razvijaju motoriku, samostalnost, samopouzdanje, uče matematiku, fiziku i razvijaju socijalne vještine. Radionice su bazirane na Montessori pedagogiji stoga se akcenat stavlja na sami proces pripremanja hrane, koji se koristi kao alat za razvijanje već navedenih osobina i sposobnosti ali takodjer i kao alat za pomaganje djeci da stvore zdrave prehrambene navike od najranije dobi. 

Danni je mlada osoba, koja se vratila iz Velike Britanije, u kojoj se i školovala, kako bi svoju ljubav prema zdravoj hrani prenijela na lokalitet u kojem je odrasla.

Danni:

”Djeca su moja vječita inspiracija i motivacija. Nakon povratka iz Londona započela sam život u Sarajevu i kroz dalji rad sa djecom na našim prostorima uvidjela sam da nam fali kvalitetnih i edukativnih radionica za manje uzraste. Tako je i nastala ideja za Danni´s Little Kitchen. Hrana je moja strast i način na koji upoznajem svijet, učim, poboljšavam sebe, iskazujem ljubav i vjerovala sam da spajanjem svoje dvije ljubavi u jedan projekat otvaram vrata jednog magičnog svijeta.“

Mi vjerujemo da će ovaj projekat živjeti dugo i prenijeti svoju viziju u sve gradove Bosne i Hercegovine. Edukacija i mijenjanje svijesti kreću od najmlađih. Treba da im vratimo ljubav prema hrani, edukujemo ih kako da se zdravo prehrane i sutra budu zdrave jedinke koje će krasiti naše društvo.

Zdrava Logika i Danni's Little Kitchen spremaju zajedničke aktivnosti, koje će oduševiti mnoge. Želimo da sastavimo domaću organsku proizvodnju, zdrave recepte i najmlađe.

Srećni smo što ovakvi projekti i osobe poput Danni postoje u Bosni i Hercegovini.