Zdrava Logika i domaćinstvo “Klekovača” imaju posebnu vezu jer imamo saradnju sa ovim domaćinstvom od samih početaka i Zdrave Logike i domaćinstva.
Mnogo teških ali i onih uspješnih trenutaka je iza ovog domaćistva, ali ono što je konstanta jeste istrajnost i velika snaga mlade Lane Lukić dvadesetšestogodišnjakinje koja zajedno sa svojom porodicom vodi ovo domaćinstvo.

Preduzetnička priča ove mlade djevojke je duga, a mi vam donosimo priču o posebnom domaćem brendu – domaćinstvo “Klekovača”:

U podnožju planine Klekovača u selu Bara, na nadmorskoj visini od 650m nalazi se poljoprivredno domaćinstvo „Klekovača“ koje broji 120 koza. Domaćinstvo je osnovano početkom maja 2016. godine sa našim prvim stadom koje je brojalo 40 koza i željom da se posvetimo zdravom načinu života i ishrane.

Lana Lukić

“Bavimo se proizvodnjom prirodnih i zdravih kozjih proizvoda, bez konzervanasa i aditiva, napravljeni od najkvalitetnijeg domaćeg čistog kozjeg mlijeka bez dodavanja kravljeg mlijeka. Receptura je tradicionalna kako bi se obezbijedio odličan ukus sira, poseban accent stavljen je na higijenu proizvodnje čime smo razbili predrasude
o neugodnom mirisu i okusu kozjih proizvoda Kozji proizvodi se zbog brojnih ljekovitih svojstava svrstavaju u najzdravije namirnice. Godinama se kao delikates u prehrani koriste i kao lijek za bolesti protiv bronhitisa, jačanje imuniteta, suzbijanje alergije, lijek za probavu, štite tijelo od upala i toksina i naravno popravljaju raspoloženje.”


Od novembra mjeseca do marta mjeseca proizvodnja mlijeka se zaustavlja zbog reprodukcije stada te s toga u tim danima dostupne su zalihe naših polutvrdih sireva, od aprila mjeseca kreće nova sezona kada je dostupno mlijeko, surtuka, jogurt te svi ostali proizvodi iz naše ponude.
(zbog novonastale situacije sa virosom COVID-19 početak sezone se prolongirao za kraj mjeseca aprila)

Iz ponude “Klekovače” izdvajamo:

  • Svježe kozje mlijeko i surutku
  • Kozji jogurt
  • Polutvrdi kozji sir
  • Polutvrdi kozji sir sa ukusima (biber,čili, maslina, bijeli luk i sjemenke bundeve)
  • Kozji sir u maslinovom ulju sa začinskim biljem
    I limitirana kolekcija sireva:
  • Polutvrdi kozji sir sa suhim voćem
  • Polutvrdi kozji sir sa bademima

Nadamo se da ćemo sa Lanom i njenim domaćinstvom nastaviti u duhu dobre saradnje, a ovaj Brand vidimo na policama i u regionu.
Više informacija možete naći na : Domaćinstvo “Klekovača”.