U Banjoj Luci već godinama zdravljem odiše poznati brend Greenmili. Kada je veganstvo i plant base ishrana postajala popularna, nastao je i brend Greenmili. Ukoliko želite da uživate u zdravim zalogajima u Banjoj Luci, te da vam isti ukrase slavlja ili posebne dane umjesto kolača na koje smo navikli, tu je Gorica i brend Greenmili. Gorica je mlada majka, a nas je zanimalo kako je pored svih obaveza iz hobija napravila prepoznatljiv i ozbiljan brend a uz to radeći ono što voli.

Ko je Gorica?

Gorica je žena koja vjeruje da svi u životu imamo misiju koju trebamo ispuniti.
Bilo bi dobro da svako od nas svoj potencijal otkrije „na vrijeme“, ali ono što je još
bolje i važnije jeste da u njega vjeruje, tačnije da vjeruje da ga posjeduje. Mnogi
od nas, na žalost, nikada svom biću ne omoguće da ekspandira, zasija i zri, baš
onako kako je to slučaj sa onima koji su osvijestili, prepoznali i oslobodili svoj
talenat iz „kaveza“ staha, nevjerovanja i nesigurnosti. Imam 36 godina, već 7
godina sam na cjelovitoj biljnoj ishrani i smatram to jednom od svojih najboljih
odluka. Volim da se bavim svim kreativnim stvarima a neke od njih sam i
objedinila te iskoristila za kreiranje imidža svoh brenda. Sve dobre stvari koje
kroz život odlučite da naučite ili usavršite, kad tad vam mogu poslužiti i pomoći.
Gorica je po struci ekonomista, samouki veganski poslastičar i priučeni fitnes trener.

Kako je nastao brend Greenmili?

Greenmili je nastao iz čiste ljubavi i želje da dam svoj doprinos u postizanju
zdravih životnih navika, pružanju kvalitetne usluge ( proizvoda ), baš onakve kakvu bih željela da dobijem od nekog drugog u situaciji kada sam ja konzument, u očuvanju Planete i zaštiti životinja, u motivisanju drugih kroz svoje kreativno stvaranje. Greenmili jeste nastao „preko noći“ ali isto tako, Greenmili je u meni živio dosta dugo prije nego sam ga se usudila „osloboditi“ – mala digresija na moje predstavljanje. Nekoliko godina prije nego sam pokrenula svoj posao, ja sam pravila veganske torte i druga jela, isčitavala literaturu o biljnoj ishrani, bavila se fotografijom i u tome beskrajno uživala. Zašto onda to ne bi bio moj poziv, moj posao, i zašto bih čekala da mi neko drugi da mogućnost i priliku ako ih sama mogu stvoriti?
Poslije svega toga, ostalo je još samo da se usudim i skupim hrabrosti, za šta se mogu zahvaliti jednoj životnoj situaciji koja me je pogurala i pomogla da se odlučim za prvi korak. Svi mi imamo takvih životnih situacija, jednim služe kao izgovor za stagnaciju, drugima kao pokretač za akciju. Do nas je!

Gorice, u čemu si pronašla motivaciju da pokreneš ovakvu priču i od hobija i ljubavi napraviš posao?

Motivacija za pokretanje posla jeste bila moja potreba da radim, da radim on što volim i da radeći ono što volim činim druge ljude sretnim. Kakav savršen sklad i simbioza, rekla bih. Da moje bivstvovanje i poslovno djelovanja nikoga ne ugrozi, nikome ne našteti, već suprotno, da svojim bićem i svojim radom činim samo dobro, da drugima bude lijepo te da su sretni i zahvani što sam tu, baš kao što sam ja zahvalna na svakom dobrom čovjeku koji iskreno sa srcem postupa i ima plemenite namjere i zdrave misli, kao i na Planeti koja je dom svih nas.
Željela sam da dam sebe i da se svojim radom „odužim“.

Šta se sve može pronaći u šarenoj kuhinji Greenmili?

U šarenoj Greenmili kuhinji se kao što sama riječ kaže, može pronaći dosta
šarene hrane, lijepe za oko, za nepce ali što je najvažnije dobre za naše zdravlje. Greenmili se bazira na pripremanju poslastica, ali ponekada na svom profilu obraduje sa nekim slanim jelom, receptom za isti i korisnim savjetima. Sirove torte i kolači su moja specijalnost. Uživam spajati namirnice koje su došle iz prirode, u svom izvornom i cjelovitom obliku te od njih praviti slasne i ukusne torte. Uglavnom, u Greenmili kuhinji nema namirnica životinjskog porijekla ali isto tako nema ni mjesta za nezdrave indistrijske prerađevine koje su biljnog porijekla. Greenmili vjeruje samo prirodi kao i proizvođačima hrane koji su kao i on, samo „provodnici“ darova koji nam od nje stižu.

Ko su najčešći konzumenti ovih zdravih slastica?

Konzumenti Greenmilija su sada skoro svi, mlađi, stariji, muškarci, žene, od
osoba koje su na posebnom režimu ishrane do onih koji jedu sve. Na početku je bilo dosta znatiželjnih, koji su željeli znati kakva je to torta bez brašna i jaja, a sada su, zahvaljujući kolegama koji šire istu poruku kao i ja te medijima koji daju sve veću podršku, kao i preporukama koje dobijaju od drugara koji su probali Greenmili torte, konzumenti šaroliki i mnogobrojni.

Koja je poruka, misija i vizija Greenmili-a?

Zamislite da svi ljudi žive život u miru!? Da nikoga ne povrijedimo, da nam je
svima lijepo. Svima dobro poznati stihovi John Lennon-a „ You may say I'm a
dreamer But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one”
Greenmili su misija, a vizija je da postane sinonim za dobru, zdravu i kvalitetnu hranu kao i dobru energiju, te da mnogi u nama nalaze inspiraciju, podršku i da služimo kao primjer.

Greenmili I Goricu možete da kontaktierate na instagram profil Greenmili-a : Greenmili.