Zdrava Logika ima dugogodišnju saradnju sa Pčelarstvom Gagić. Ono što nas posebno inspiriše jeste što je Goran svoje znanje o proizvodnji meda naslijedio od oca i stričeva, a on danas to isto znaje prenosi na svog sina, koji mu je od malih nogu pomoćnik.
Porodica Gagić živi u blizini same proizvodnje meda, i pored raznih proizvoda od meda razvijaju i spektar drugih domaćih i zdravihproizvoda. Donosimo vam razgovor sa Goranom:

Kako je nastalo Pčelarstvo Gagić?

Pčelarstvo Gagić je nastalo 2011. godine, nakon mog završetka srednje škole, kako izraz želje za radom , ostankom i egzistencijom u prirodi. Znanje o proizvodnji meda sam naslijedio od svoje porodice i dolučio sam da pokrenem prepoznatljiv brend sa geografskim porijekom.

Ko je Goran Gagić?

Goran Gagić (28 godina) je profesionalni pčelar, apiterapeut, proizvođač zdrave hrane .Živi i radi u selu Kijevcima, Potkozarje grad Gradiška. Od djetinjstva boravi na pčelinjacima svojih stričeva, 2011. počinje samostalno da pčelari, a od 2014.godine se bavi selećim pčelarstvom, i proizvodi pored meda, polena, propolisa i matičnu mliječ. Počinje istraživati preparate na bazi pčelinjih proizvoda, i svake naredne godine ih obogaćuje i povećava asortiman.
Danas je Goran Gagić jedan od vodećih stručnjaka u ovoj oblasti u BiH, sa pčelinjakom od 150 košnica, modernim i stanardizovanim pogonom za vrcanje pakovanje meda, preparata i ostalog (ispunjava sve standarde za proizvodnju hrane), kao i ponosni vlasnik jednog od najvećih, najljepših i najboljih apiterapijskih centra u BiH, pa i u svijetu. Takođe, posjeduje svoju liniju za preradu voska, i radi visoko kvalitetne matice i rojeve.

Gorane, možeš li nam reći par riječi o tome kako se njeguju pčele?

Što se tiče njege i rada sa pčelama, tu sam razvio jednu svoju ličnu metodoligiju, koja je spoj prirodnog načina života pčela, modernih tehnologija pčelarenja i “čiste pčelarske logike”. Taj spoj je nastao posmatranjem pčela u trmci ili drvetu, saznanjima i zaključcima iz pročitane stručne literature. Moji proizvodi se u prvom planu prepoznaju po kvalitetu, jer je kod mene pravilo sve za kvalitet – “kvalitet ni za šta”. Pored toga je jako važno imati odličan marketing, kvalitetne etikete, prvoklasna ambalaža i pedantnost pri pakovanju. Sam proces pakovanja se odvija uz korištenje jednokratnih rukavica, maske za lice i kapice za kosu.

Koje proizvode danas imate u ponudi?

Danas imamo jednu veliku i široku paletu proizvoda, među kojima su :Med, polen, propolis, matična mliječ, Imuno preparati, bronhi med, med za prostatu, suho voće u medu, sirće divlje jabuke, kupinovo vino, sviježa kupina,rakije. Takođe u apiterapijskom centru imamu ponudi inhalacije vazduhom iz košnica, dnevno ležanje, kao i mogućnost spavanja na vazuhu iz košnica, relaks tretman medom i eteričnim uljima, kao i masaža medom.

Kako vam je pomogla Zdrava Logika do sada?

Prvenstvo kod marketinga, promocija, sakupljanja znanja i iskustva kao i najviše “proboja” na tržištu u markete zdrave hrane.

Gorane, đta je tvoja motivacija i koja bi bila tvoja poruka za kraj?

Sa jedne strane je odradila svoje sentimentalna veza, jer su i moji stričevi, i djed bili pčelari. A sa druge strane, ljubav prema prirodi i rodnom kraju, ljubav prema pčelama i bilju, i naravno želja da kroz svoj rad pomognem onima kojima je ta pomoć najpotrebnija.
Pčelarstvo je jedna velika ljubav, i veliko žrtvovanje i odricanje. To nije šablonski posao, svaka košnica je priča za sebe, i ako je ne znate “pročitati” i izvući pouku, pali ste na ispitu za pčelara. Naravno, nema čovjeka koji u pčelarstvu zna sve, ali postoje oni koji znaju dovoljno da budu uspješni pčelari.